Przygotowanie: Umyć pory, pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzaną olejem patelnię.
Doprawić pieprzem oraz solą. Dolać nieco mleka i dusić kilka minut pod przykryciem do miękkości. Jeśli potrzeba dolać więcej mleka.
Jeśli pora nieco zostało można dolać nieco śmietany 18%, chwilę jeszcze podsmażyć i podawać jako dodatek do dania.
.
.
Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować około 20 minut, choć może być i dłużej - w zależności, jak duża roladka.
Odwijać z folii bezpośrednio przed podaniem.
Danie podałam razem z ciemną kaszą polaną masełkiem, ale świetnie pasuje zarówno do ryżu, jak też i ziemniaczków, czy to gotowanych w mundurkach, czy też ugotowanych tradycyjnie z koperkiem i masełkiem na przykład.
:)
"(...)
We light up the world
(...)"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz