Składniki: truskawki, około 2 litrów wody, około 2 szklanek cukru,
1 opakowanie makaronu, 1 kisiel,
1 opakowanie makaronu, 1 kisiel,
Przygotowanie: wlać wodę do garnka, dodać cukier i pokrojone w ćwiartki truskawki.
Trzymać na ogniu aż owoce będą ugotowane. Dodać rozmieszany w 1/3 szklanki wody kisiel ciągle mieszając. Jeżeli zupa będzie zbyt gęsta dodać więcej wody. Posmakować (koniecznie:) i sprawdzić "cukrowość", ewentualnie uzupełniając kolejnymi szklankami ;)
Trzymać na ogniu aż owoce będą ugotowane. Dodać rozmieszany w 1/3 szklanki wody kisiel ciągle mieszając. Jeżeli zupa będzie zbyt gęsta dodać więcej wody. Posmakować (koniecznie:) i sprawdzić "cukrowość", ewentualnie uzupełniając kolejnymi szklankami ;)
Mój CHOCHLIK-PSOTNIK "nakazał" zamieszczenie tego zdjęcia, ponieważ Mama-Kucyk też pomagała. ..i wszystko wiadomo ;) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz