Zapiekanka z ziemniaków i jajek
Składniki: ugotowane ziemniaki, 4-5 jajek, śmietana, pietruszka, koperek, sól, pieprz, pomidory.
Przygotowanie: naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, ja użyłam formy do tarty, wpierw układamy ziemniaki, a później pokrojone w plasterki jajka ugotowane na twardo. Potem znowu ziemniaki i tak na przemian. Mnie ziemniaczków niewiele zostało, stąd jedynie dwie warstwy ziemniaków i jedna jajek. Posypujemy pietruszką i koperkiem, solą oraz pieprzem. Polać śmietaną. Pokrojone pomidory można położyć na górę. Same pomidory posypałam przyprawą do mozzarelli. Zapiec kilka minut w piekarniku i gotowe..
4 komentarze:
o rany, jak szybko!
i wybacz, że to stwierdzę... wręcz banalnie!
ale lubię takie proste, szybkie dania pełne smaku i elegancji ;]
Ależ ja się zgadzam - banalne.
W tym cały urok i w tym cały smak...
:o)
"Trza" będzie spróbować :)
Prosto, ale jak smacznie! :)
Prześlij komentarz