sobota, 10 września 2011

Na słodki wieczór

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, serek mascarpone, cukier, żółtko, tłuszcz do wysmarowania blaszki

Przygotowanie: Ciasto pokroić w kwadraty, rozsmarować serek mascarpone, posypać go cukrem. Złożyć w trójkąt, zagnieść widelcem. Przygotowane ciasteczka ułożyć na rozsmarowanej blaszce, posmarować żółtkiem i obficie posypać cukrem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec do zarumienienia. 


3 komentarze:

Kaś pisze...

szybkie w przygotowaniu a jakie pyszne!

deserowo pisze...

połączenie mascarpone i francuskiego ciasta lekką przekąską nie będzie... ale musi być pyszne :)

Anonimowy pisze...

Miałam przyjemność zjedzenia tej pyszności. Całuję rączki KUCHARCE :))))) Mniam, mniam :D
Bóg Ci zapłać Kochana ;)