poniedziałek, 2 lipca 2012

Jagodzianki cukrem obsypane

"Jesteśmy jagódki,czarne jagódki,
mieszkamy w lasach zielonych,zielonych,
oczka mamy czarne, buźki granatowe,
a sukienki są zielone i seledynowe.(..)"

W niedzielne popołudnie zupełnie na chwilę do lasu zajrzałam. Zdobycze tej przechadzki stały się nadzieniem pyszności, których zdjęcia podziwiać można poniżej. Tym samym zachęcam do własnego wykonania :)


Przepis i podpowiedzi, jak zrobić znalazłam w miłym miejscu, o tu: www.abcmojejkuchni.blogspot.com :)

wzbogacając składniki o odrobinę miodu, a tuż przed wyjęciem skrapiałam bułeczki mlekiem.

 

5 komentarzy:

Daria Anna pisze...

Jagodowa gorączka trwa, a ja mogę tylko patrzeć lub użyc borówek amerykańskich :( Pysznie wyglądają .

Samantha pisze...

Pysznie się prezentują, piękne, wyrośnięte, ach porywam jedną !

Mari-eta pisze...

Zdecydowanie tak - jagodowa gorączka trwa i trwać jeszcze nieco będzie.

Gdyby tylko można było poczęstować wirtualnie, to chętnie bym to uczyniła. Tymczasem serdecznie pozdrawiam :)

Polaris pisze...

Ach te kobiety, nie bez kozery mówi się przez żołądek do serca...
Zmykam, bo się zadomowię

Mari-eta pisze...

Nooo.. Tak to już jest :)