czwartek, 2 stycznia 2014

Placki ziemniaczane z łososiem.

Tych którzy uwielbiają placki ziemniaczane zachęcać, ani przekonywać nie trzeba wcale. Posypane cukrem, z gulaszem, czy jak kto woli... Tym razem z łososiem, śmietaną i koperkiem do smaku. Smacznego :)


Składniki: 6 dużych ziemniaków, 1 cebula, 1 jajko, mąka do zagęszczenia, sól, łosoś wędzony, śmietana 18%, koperek




Przygotowanie: Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zetrzeć również obraną cebulę. Wymieszać z jajkiem. Dodać nieco soli i mąki do zagęszczenia. Placki smażyć na rozgrzanym oleju. Na każdym z placków położyć kawałek łososia wędzonego, łyżeczkę śmietany, przyozdobi koperkiem Podawać na ciepło. 



Brak komentarzy: