Pierwsza książka kucharska, czytanie "pisma obrazkowego", niedziela pachnąca jabłkami z cynamonem, smak ciasta francuskiego z serkiem mascarpone, kubek gorącej, czarnej herbaty, kot siedzący na parapecie, małe i duże rączki..
Składniki: 2 duże jabłka, cynamon, cukier, imbir, ciasto francuskie
Składniki: 2 duże jabłka, cynamon, cukier, imbir, ciasto francuskie
Przygotowanie: Jabłka obieramy, usuwamy nasionka, kroimy w drobne plastry i układamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy cukrem, cynamonem i odrobiną imbiru. Całość przykrywamy ciastem francuskim, nakłuwamy na środku nożem. Smarujemy żółtkiem, posypujemy obficie cukrem i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do uzyskania złotego koloru.
Przepis zaczerpnięty z książki Abigail Wheatlej pt.: "Gotujemy! Najprostsze przepisy kulinarne dla dzieci" | . |
Książka jest rewelacyjna! Bardzo polecam, CHOCHLIK-PSOTNIK może czytać (pismo obrazkowe)
Oto jabłkowa pychota..mmm... |
Z "pozostałości" ciasta francuskiego cztery małe ciasteczka z serkiem mascarpone. |
1 komentarz:
szybko, prosto i na pewno smacznie :)
Prześlij komentarz