Składniki: około 1 kg piersi z kurczaka, sól, mrożonka warzyw chińskich, pieprz, sos sojowy, pikantna przyprawa do grilla, trzy torebki ryżu, sos słodko - kwaśny w słoiku.
Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Dodać sól, pieprz, dwie łyżki sosu sojowego. Warzywa chińskie wrzucić do garnka, na wolnym ogniu gotować. Dodać mięso do warzyw, a następnie trzy łyżki pikantnej przyprawy do grilla. Pozostawić na małym ogniu około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotowane uprzednio trzy torebki ryżu wymieszać w garnku z warzywami i mięsem. Tak przygotowane danie wymieszać z sosem słodko-kwaśnym ze słoika. Pyszne danie gotowe.
1 komentarz:
też ostatnio robiłam coś podobnego - jestem n etapie opróżniania zamrażarki i szafek ;)
Prześlij komentarz