czwartek, 2 lutego 2012

Danie chińskie na szybko.

Składniki: około 1 kg piersi z kurczaka, sól, mrożonka warzyw chińskich, pieprz, sos sojowy, pikantna przyprawa do grilla, trzy torebki ryżu, sos słodko - kwaśny w słoiku.


Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Dodać sól, pieprz, dwie łyżki sosu sojowego. Warzywa chińskie wrzucić do garnka, na wolnym ogniu gotować. Dodać mięso do warzyw, a następnie trzy łyżki pikantnej przyprawy do grilla. Pozostawić na małym ogniu około 20 minut, co jakiś czas mieszając. Ugotowane uprzednio trzy torebki ryżu  wymieszać w garnku z warzywami i mięsem. Tak przygotowane danie wymieszać z sosem słodko-kwaśnym ze słoika. Pyszne danie gotowe.




1 komentarz:

monami pisze...

też ostatnio robiłam coś podobnego - jestem n etapie opróżniania zamrażarki i szafek ;)