niedziela, 26 lutego 2012

Pizza, którą uwielbiam

Składniki:  300 g mąki, 30 g drożdży, 2 łyżki oleju, po pół płaskiej łyżeczki soli i cukru
400 g sera, 300 g kiełbasy, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki majeranku, 300 g pieczarek, mała puszka koncentratu pomidorowego,
 
Przygotowanie: Z mąki, drożdży, oleju, soli i cukru wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce pod przykryciem na 40 minut. Wyłożyć na blaszkę i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po wyjęciu posmarować koncentratem, posypać 2 łyżkami majeranku, posypać pieczarkami pokrojonymi w paseczki i uprzednio usmażonymi na mocno rozgrzanym oleju. Następnie kiełbasą pokrojoną w drobną kosteczkę, ser potarty na tarce i znowu 2 łyżeczki majeranku. Pieczemy w piekarniku przez 15 minut w piekarniku i gotowe :)


2 komentarze:

Angelika Szostak pisze...

Wygląda przepysznie;)

Mari-eta pisze...

Oj, zapewniam, że tak właśnie smakuje :)

Mogłabym, co drugi dzień na kolację zajada ;)