Składniki: 3/4 kg filetu z piersi kurczaka, 1 duży pomidor, 1 świeży ogórek, mała kapusta pekińska, opakowanie placów do tortilli, ketchup, majonez, przyprawy
Przygotowanie: Filet umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki, wymieszać z odrobiną oleju i przyprawami (dodałam nieco przyprawy do gyrosa, do szaszłyków) i odstawić na dwie godzinki do lodówki. Warzywa umyć, osuszyć pokroić na drobne kostki, paseczki. Każdy z placku podgrzać na rozgrzanej patelni, posmarować ketchupem wymieszanym z majonezem. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Płożyć na uprzednio wyłożonych warzywach. Zawinąć i zajadać się :)
Przygotowanie: Filet umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki, wymieszać z odrobiną oleju i przyprawami (dodałam nieco przyprawy do gyrosa, do szaszłyków) i odstawić na dwie godzinki do lodówki. Warzywa umyć, osuszyć pokroić na drobne kostki, paseczki. Każdy z placku podgrzać na rozgrzanej patelni, posmarować ketchupem wymieszanym z majonezem. Mięso smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Płożyć na uprzednio wyłożonych warzywach. Zawinąć i zajadać się :)
1 komentarz:
Pychota!
Prześlij komentarz