niedziela, 29 kwietnia 2012

Sałatka z paluszków krabowych.

Składniki: makaron ryżowy, puszka kukurydzy, pęczek rzodkiewki, 1 papryka, 1 świeży ogórek, 2 łyżki majonezu, mały kubek jogurtu naturalnego, paluszki krabowe, pieprz, sól.


Przygotowanie: Makaron wrzucić do gorącej wody na około 5 minut, paluszki krabowe "rozerwać na nitki", rzodkiewki pokroić w kostkę, podobnie jak paprykę i ogórki. Wymieszać razem z majonezem i doprawić przyprawami.

7 komentarzy:

Panna Malwinna pisze...

Muszę kiedyś w końcu kupić te paluszki

Mari-eta pisze...

Polecam :)

Lovelykate pisze...

Ja też koniecznie muszę kupić, bo sałatka kusi :)

Agnieszka L. pisze...

A ja mam pytanko. Chodzi o paluszki krabowe czy może rybne o smaku krabowym?

Mari-eta pisze...

Witam :)
Dodałam paluszki krabowe.

sharlene pisze...

A co robimy z jogurtem? Mieszamy go z majonezem? Bo nie za bardzo mogę doczytać :-P

Mari-eta pisze...

Tak, mieszamy z jogurtem :)