Coś słodkiego każdemu z nas potrzeba. O, jak ładnie się zrymowało :)
Domowe krówki bardzo często goszczą w naszej kuchni. Czasem nie zdążą "wyjść" poza nią i w iście magiczny sposób znikają, co bardzo mnie cieszy :)
Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego, 2 łyżki masła, 2 łyżki kakao, 1 opakowanie herbatników.
Przygotowanie: Zawartość puszki mleka skondensowanego wlać do garnka ze stali nierdzewnej i gotować na niewielkim ogniu. Dodać masło. Dodać przesiane przez sitko kakao. Cały czas mieszać. Gotowe będzie wtedy, gdy zgęstnieje, a podczas mieszania będzie widać dno garnka.
Wystudzoną masę wymieszać z pokruszonymi herbatnikami, a następnie wylać na blaszkę nieco wysmarowaną tłuszczem.
Schłodzić w lodówce, lub zamrażarce.
Kroić wedle uznania.
Domowe krówki bardzo często goszczą w naszej kuchni. Czasem nie zdążą "wyjść" poza nią i w iście magiczny sposób znikają, co bardzo mnie cieszy :)
Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego, 2 łyżki masła, 2 łyżki kakao, 1 opakowanie herbatników.
Przygotowanie: Zawartość puszki mleka skondensowanego wlać do garnka ze stali nierdzewnej i gotować na niewielkim ogniu. Dodać masło. Dodać przesiane przez sitko kakao. Cały czas mieszać. Gotowe będzie wtedy, gdy zgęstnieje, a podczas mieszania będzie widać dno garnka.
Wystudzoną masę wymieszać z pokruszonymi herbatnikami, a następnie wylać na blaszkę nieco wysmarowaną tłuszczem.
Schłodzić w lodówce, lub zamrażarce.
Kroić wedle uznania.
2 komentarze:
Krówki miewają takie magiczne zdolności :)
Mają, mają :)
Prześlij komentarz