poniedziałek, 27 lipca 2015

Domowe krówki.

Coś słodkiego każdemu z nas potrzeba. O, jak ładnie się zrymowało :)
Domowe krówki bardzo często goszczą w naszej kuchni. Czasem nie zdążą "wyjść" poza nią i w iście magiczny sposób znikają, co bardzo mnie cieszy :)


Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego, 2 łyżki masła, 2 łyżki kakao, 1 opakowanie herbatników.

Przygotowanie: Zawartość puszki mleka skondensowanego wlać do garnka ze stali nierdzewnej i gotować na niewielkim ogniu. Dodać masło. Dodać przesiane przez sitko kakao. Cały czas mieszać. Gotowe będzie wtedy, gdy zgęstnieje, a podczas mieszania będzie widać dno garnka.
Wystudzoną masę wymieszać z pokruszonymi herbatnikami, a następnie wylać na blaszkę nieco wysmarowaną tłuszczem.
Schłodzić w lodówce, lub zamrażarce.

Kroić wedle uznania.





2 komentarze:

gin pisze...

Krówki miewają takie magiczne zdolności :)

Mari-eta pisze...

Mają, mają :)