niedziela, 5 czerwca 2011

Rajskie kotlety schabowe.



Składniki: kotlety schabowe, olej, 3 jabłka, tymianek, cukier, sól, pieprz, przyprawa w płynie Maggi
 
Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, robić tłuczkiem. Posypać pieprzem, delikatnie solą i tymiankiem, polać równomiernie przyprawą w płynie. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron, aż nabiorą złotego koloru. Zdjąć z patelni, olej zachować. Jabłka obrać, pokroić w na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w plasterki. Posypać tymiankiem, solą i cukrem. Włożyć na rozgrzany olej, na którym były przygotowywane kotlety schabowe, smażyć około 2 minuty. Kotlety przełożyć na talerz, obłożyć jabłkami i podawać.

Brak komentarzy: