Składniki: 800 g polędwicy,250 g pieczarek, cebula, 2 łodygi selera naciowego, papryka czerwona, jogurt naturalny mały, 2 szklanki bulionu wołowego, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki musztardy, sól, pieprz.
Przygotowanie: Mięso pokroić w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki w połówki lub ćwiartki, paprykę w paski, łodygi selera w cienkie plastry.
Podsmażyć mięso i cebulę, oprószyć mąką, przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki. Zalać bulionem i zagotować. Przelać do mięsa.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę.
Przykryć i dusić na małym ogniu około 40 minut.
Dodać seler i paprykę. Dusić kolejne 40 minut.
Na koniec wymieszać z jogurtem. zagrzać.
Rada: Jeśli przed dodaniem jogurtu mięso nadal jest twarde i żylaste można dodać spirytusu dla jego zmiękczenia.
Przygotowanie: Mięso pokroić w paseczki, cebulę w talarki, pieczarki w połówki lub ćwiartki, paprykę w paski, łodygi selera w cienkie plastry.
Podsmażyć mięso i cebulę, oprószyć mąką, przełożyć do rondla.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki. Zalać bulionem i zagotować. Przelać do mięsa.
Dodać koncentrat pomidorowy oraz musztardę.
Przykryć i dusić na małym ogniu około 40 minut.
Dodać seler i paprykę. Dusić kolejne 40 minut.
Na koniec wymieszać z jogurtem. zagrzać.
Rada: Jeśli przed dodaniem jogurtu mięso nadal jest twarde i żylaste można dodać spirytusu dla jego zmiękczenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz